• -05-18
  • -05-18
  • -05-18 2216
  • -05-18
  • -05-18
  • -05-18 2218
  • -05-18
  • -05-18 2219
  • -05-18
  • -05-18 2220
  • -05-18
  • -05-18
Nézsa cimer

Hírek

„Takarodjon el a tél, örvendezzen aki él!”

img 60782017. február 17-én a nézsai Gyermeki Csodakert Óvoda is elbúcsúztatta a farsangi időszakot. Az Óvodai Farsangot jelenlétével megtisztelte a Nézsai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Kucsera Andrásné, Nézsa Község polgármestere Styevó Gábor, a Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola igazgatóhelyettese Németh Gábor, a jövőbeli elsős osztályfőnök Szádoczkiné Miklián Mária és az iskola valamennyi tanára, dolgozója.

 „Szeretnék köszönetet mondani az iskolának és a Nemzetiségi Önkormányzatnak, ugyanis egy-egy ajándéktortával leptek meg bennünket. A szülők is köszönetet érdemelnek a sok finomságért, amelyekkel hozzájárultak az ünnepséghez. Az elismerés nemcsak a mai napra vonatkozik. Legyen bármilyen rendezvény, kézműves délután, Karácsony, születésnap, a szülők mindig nagyvonalúan támogatnak bennünket,” zárta nyitóbeszédét az óvoda vezetője Petyerák Mária.

img 6085Ezt követően a gyerekek a „Rest Miska” című előadást tekinthették meg, amelyet a szülők lelkes kis csoportja adott elő. A mesét nemcsak a gyerekek élvezték, hanem a felnőttek is nagy ámulattal figyelték a „színpadon” történő eseményeket. A kreatív szülők amatőr színtársulatot alapíthatnának, ugyanis jól megragadták a szereplők jellemét. Büszkén kijelenthetjük, hogy egy-két apukának, anyukának még színjátszó vénája is van.  

A meseelőadás után előbb a kiscsoportosok, majd a nagycsoportosok léptek fel, akik egyenként bemutatkoztak és bemutatták jelmezüket. Egyesek félénken, mások bátran álltak ki a nagyközönség elé. A kiscsoportosok fellépését Kucseráné Újszegi Teréz és Petyerák Mária, a nagycsoportosokét  Piszár Tamásné és Végh Hajnalka nevelő nénik segítették. Az idei „sláger” a lányok között a hercegnő, a fiúknál az akcióhős jelmez volt.

img 6149A félreértések elkerülése érdekében, természetesen voltak más álarcok is. Egyes gyerekek varázslónak, múmiának, sárkánynak, lepkének, egérnek, mókusnak vagy manónak öltöztek. A szégyenkező cápát sajnos nem láttuk, mert valószínűleg a víz alól szerette volna meglepni áldozatait.

A nagycsoportos nevelő nénik sem hagyták ki a lehetőséget, akik karácsonyfának, macskának és mexikóinak öltöztek be. Miután a farsangi „álarcosdi” pont a maszk mögé történő megbúvásról szól, ezért szándékosan nem fedjük fel kilétüket.

A rendezvényt mulatság zárta, amely során a vendégek, szülők és a hozzátartozók is bekapcsolódhattak a közös táncba. Amíg a kiscsoportosok édes finomságokkal töltötték meg pocakjaikat, addig a nagycsoportosok táncoltak, majd fordítva.  Eközben a szülői munkaközösség tagjai zsákbamacskát osztottak ki a gyerekeknek.

A Gyermeki Csodakert Óvoda farsangi vigadalma a kora esti órákig tartott. A címben idézett, a nagycsoportosok szájából elhangzott mondóka beteljesültnek látszik, ugyanis szombaton a Nézsaiak, Legéndiek és az Alsópetényiek az eddigi ködös időjárás helyett napsütéses, mondhatnánk tavaszi időre ébredtek.

 Még több kép itt!

Rusnák Atila

Ez a weboldal cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.