• -05-18
  • -05-18
  • -05-18 2216
  • -05-18
  • -05-18
  • -05-18 2218
  • -05-18
  • -05-18 2219
  • -05-18
  • -05-18 2220
  • -05-18
  • -05-18
Nézsa cimer

Hírek

Az 5. Jótékonysági Római Katolikus Bál

img 6177„Annyi baj van az életünkben, nagyon sok problémát, nehézséget szoktunk elmondani egymásnak. A mostani bálon tegyünk mindent le és tudjunk keresztény módon ünnepelni, kicsit énekelni, mulatni egymással. Ez legyen az 5. bálunk mottója. Ünnepeljünk együtt,” mondta nyitóbeszédében a Jótékonysági Római Katolikus Bál megalapítója Rados László plébános.

A 2017. február 18-án megrendezett 5. Jótékonysági Római Katolikus Bálnak az idén is a helyi Kultúrház adott otthont. A szervezők az adományokból befolyt összeget a nyári Hittan táborra fordítják majd, amely az egyik legkedveltebb gyerektáborok közé tartozik Nézsán és környékén.

img 6179Nemcsak a helyi lakosok körében nagy hírnévnek örvendő est házigazdája Kovácsné Bóbis Klaudia a vendégek köszöntése után felkérte az új ruhákat viselő Őszirózsák klub tagjait, hogy adják elő a „Varga Julcsa” népi játékot. Produkciójuk bemutatta a lakodalmas hagyományokat, ahogyan a nagyszülők házasodtak annak idején. Ezután a helyi gitáros Énekkar fellépése következett, amely az „Itt vagyok most jó uram”, „Legyen a béke teveled”,” Te vagy az út az igazság” ifjúsági keresztény dalokat adott elő. A fülbemászó dallamokat Rados László plébános hegedűvel kísérte, amivel egy új oldalát mutatta meg. A kultúrműsort meglepetés zárta, mégpedig a közismert Bubamara című mulatós dal a gitáros Énekkar előadásában.

Az este folyamán több szórakoztató megmérettetésre is sor került. Az ízlelőbimbókat a borverseny, az elmét a keresztény-totó, a tánctudást a táncverseny tette próbára. Nem maradhatott el a tombolahúzás sem, amelynek díjait a hívők adományozták.  A talpalávalót Ferenci János „Sláger Jani” biztosította, aki a televízió több műsorában énekes és előadóművészként szerepel.

„2012 nyarán kerültem Nézsára és 2013-ban kezdtük el az egyházközségi bált megrendezni. Nem volt különösen nagyobb tervem, csak annyi, hogy próbálkozzunk valamilyen közösséget összehozni, ne csak a templomban találkozzunk, hanem együtt mulassunk, szórakozzunk. Most már, az 5. év után, úgy látom, hogy sikerült. A 6. Jótékonysági Római Katolikus Bálról még korai lenne beszélni, de, szerencsére, mindig vannak kezdeményező emberek. Általában abból indulunk ki, hogy mi volt az előző évben és mit tudunk elérni. Persze, tervek mindig vannak, nem tudjuk mi fog összejönni, mi nem. A keresztény ember tervezni próbál, igyekszik előre nézni, majd meglátjuk, hogy az Isten mit ad meg ebből,” mondta Rados László plébános a kezdetekről és a jövőbeli tervekről.  

img 6207A plébániának a helyi Önkormányzat is segítséget nyújt. A legközelebbi eseményekről Styevó Gábor Nézsa Község polgármesterét kérdeztük: „Az Atya kezdeményezésére tavasszal szoktunk gyereknapot szervezni a plébánia kertjében. Ekkortájt van a fiatal aktivisták szervezte kőhegyi kirándulás is, amely Alsópetény, Nézsa és Legénd határában fekszik. A plébánia Szent Jakab Alapítványa három évre szóló Európai Uniós pályázatot nyert, amely a 15-29 év közötti nézsai és térségbeli fiataloknak szól. A 25 millió forint klubfoglalkozásokra, témahétvégékre, kirándulásokra és sok más érdekes programra fordítható. Az első találkozásra február 25-én kerül majd sor, amelyen párbeszédre hívjuk a fiatalokat, hogy együtt töltsük meg tartalommal ezeket az eseményeket.”

Az 5. Jótékonysági Római Katolikus Bál a késő esti órákban ért véget. A résztvevők bizonyára nem bánták meg, hogy tiszteletüket tették, ugyanis a jó hangulatból nem volt hiány. A családias hangvételű rendezvény teljes mértékben teljesíti a kitűzött célt, mégpedig azt, hogy az összetartozás érzetét biztosítsa, és erős közösséget kovácsoljon.

Még több kép itt!

Rusnák Atila

Ez a weboldal cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.