• -05-18
  • -05-18
  • -05-18 2216
  • -05-18
  • -05-18
  • -05-18 2218
  • -05-18
  • -05-18 2219
  • -05-18
  • -05-18 2220
  • -05-18
  • -05-18
Nézsa cimer

Hírek

Farsangi mulatságok

A farsangi mulatság-sorozatot Nézsán a Gyermeki Csodakert Óvoda nyitotta meg 2017. 02. 02-án. A vendégeket Petyerák Mária óvodavezető köszöntötte, és büszkén kijelentette, hogy újra helyhiánnyal küszködik az intézmény. „Az 50 fős óvodánk szinte teljes létszámmal működik. A korábbi gyakorlatunkra, hogy 3 év alatti gyermeket felvettünk, idén már nem volt módunk. Ugyanakkor valós, reális igényként látjuk és éljük meg, hogy több család szeretné gyermekét 3 éves kor előtt is elhelyezni akár teljes vagy rész ellátásra. Ennek a problémának megoldása, reméljük, rövidesen megkezdődik,” mondta nyitóbeszédében.

Ezt követően Balla Mihály parlamenti képviselő ünnepélyesen átadta a korszerűsített konyhát. Beszédében hangsúlyozta, hogy a helyi Önkormányzat sikeresen szerepelt azon a pályázaton, amivel lehetőség nyílik a bölcsődei bővítésnek, amely hozzá lesz építve az óvodához, így több gyerek befogadására lesz képes.

Ezután elkezdődött a várva várt mulatság. Először a kis-középső csoportos gyermekek mutatkoztak be, majd a nagy-középső csoportos gyermekek vonultak fel jelmezekben. Az idei sláger a gyermekek közt a
szuperhős és a királylány maszkok voltak. Nem hiányozhatott a buzgó szülők A hattyú feleség vagy Jankó és a három elvarázsolt királykisasszony kedves meseelőadása sem. A rendezvény közös tánccal zárult, de a lurkókra ez idő alatt is számtalan meglepetés várt, mint például zsákbamacska, torta, sütemények, gyümölcsök és ivólevek vagy tea.

Egy hétre rá került megrendezésre a Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola Farsangi Bálja. A rendezvényt az intézményvezető Sztankóné Steflik Éva nyitotta meg. Beszédében a farsangi szokásokról szólt a vendégeknek. Az intézmény fenntartója, a Nézsai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Kucsera Andrásné is röviden köszöntötte a jelenlevőket, majd az intézményvezető helyettes Németh Gábor a támogatók névsorát olvasta fel. Ezt követően elkezdődött a fergeteges műsor előbb kollektív, majd egyéni kategóriákban.

A zsűri megtisztelő székében Szobonya Istvánné és Kucsera Andrásné nyugalmazott pedagógusok mellett, Sági Judit tanárnő, Fábián László tanár úr és Rados László plébános foglaltak helyet.

Véleményezésre a zsűri egyik tagját kértük fel. „A táncprodukciók felé hajlott a farsangi mulatság és nem arra épült, hogy milyenek a jelmezek. Az osztályok a tánckoreográfiára fektették a hangsúlyt, főleg a felső tagozatban. A nyitótánc meglepő módon a hagyományoktól eltérően nem keringő volt, hanem hipp-hopp, ami színvonalas volt ugyan, de furcsállottam, mert általában egy nyitótánc komolyabb és nem diszkós jellegű tánc. Ettől függetlenül úgy vettem észre, hogy a közönséget lenyűgözte. Az egyéni jelmezbemutató az alsósoktól nagyon tetszett és a különdíjas Lakatos Rodrigó 5. osztályos tanuló, Michael Jackson jelmezben, briliáns táncbemutatót alkotott. Megtiszteltetés volt számomra, hogy az iskola vezetősége felkért a zsűri egyik tagjának, főleg hogy először vehettem részt zsűritagként Nézsán. Jól éreztem magam. Jókat mosolyogtunk,” mondta Fábián László tanár úr, majd hozzátette, hogy nem volt egyszerű zsűrizni, ugyanis a jelmezeknél figyelembe kellett venni, hogy milyen „egyedi” jelmez volt a gyerekeken, ill. a táncprodukciók különlegességét is. Ezt a zsűri asztal elhelyezkedése is nehezítette, ezért azt a javaslatot tette, hogy a szervezők a jövőben más megoldást keressenek.

A díjazottak oklevelet és tortát vettek át az intézményvezetőtől Sztankóné Steflik Évától és az iskola fenntartójától Kucsera Andrásnétól. Ezt egy fergeteges diszkó zárta, amely bizonyára nem okozott csalódást sem a gyerekek, sem a felnőttek számára.

Rusnák Atila

Ez a weboldal cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.