• -05-18
  • -05-18
  • -05-18 2216
  • -05-18
  • -05-18
  • -05-18 2218
  • -05-18
  • -05-18 2219
  • -05-18
  • -05-18 2220
  • -05-18
  • -05-18
Nézsa cimer

Községi Könyvtár

Grandpierre Attila Az Élő Világegyetem Könyve 2012

elo vilagegyetemGRANDPIERRE ATTILA szerző (Budapest, 1951. július 4. –) magyar zenész, énekes (a Vágtázó Halottkémek,Vágtázó Csodaszarvas és Vágtázó Életerő együttesek alapítója).

Csillagász, a természettudomány doktora, a fizikai tudományok (csillagászat) kandidátusa, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa. Író, költő, a Magyar Írószövetség tagja. 2002-ben jelent meg az ismert csillagász-zenész sikerlistás, azóta legendás munkája: Az Élő Világegyetem Könyve. Az azóta eltelt tíz évben a szerző ötször írta újra a művét, és végül, a tizedik évben, 2012-ben a könyv megérett és újjászületett. Tíz év alatt a csillagász felfedezései beigazolódtak, nemzetközi sikerek jelzik gondolatvilágának a súlyát, s 2011-ben hat hónapig a kaliforniai Chapman University vendégprofesszora volt. A Világegyetemre, a Napra, az életre, a társadalomra, az emberiség jövőjére vonatkozó alapvető felfedezései követelték meg az azóta is nagyon keresett könyv újragondolt, alaposan átdolgozott kiadását, amely annak is szinte mindenben több, tisztább és lényegesen új tudást ad, aki olvasta az előző változatot. A kirajzolódó egységes kép még jobban megvilágítja, hogy a Világegyetem hajtóerőit hogyan fedezhetjük fel magunkban, és hogyan ébreszthetjük fel a bennünk lappangó életerőt.

„Grandpierre Attila csillagász költőien szép, elcsodálkoztató, általános iskolai szinten is érthető, de tudósi igényességű könyvet írt a Földön kívüli természetről, a világegyetem rejtélyeiről. A szépírói erényeket megcsillantó szerző szellemi kalandra invitál a művében. Szerinte az Élő Világegyetem (így, nagy É-vel és nagy V-vel) és mindennapi életünk szoros kölcsönhatásban áll egymással anélkül, hogy tudnánk róla. Oly meggyőzően állítja ezt, hogy el kell hinnünk.” (- Erős Zoltán: író, újságíró, irodalom- történész) „Ez a kötet páratlan vállalkozás arra, hogy a józan paraszti ész segítségével felfedezze a bennünk és körülöttünk lévő természet élő mivoltát. A szerző, aki elismert csillagász, filozófus, most a legújabb tudományos és filozófiai eredményeit ismerteti. Ez a könyv évezredes űrt pótol, és hozzásegíthet egy emberibb földi világ megteremtéséhez.” (- Metro /napilap/ „Az Élő Világegyetem Könyve legnagyobb értéke, hogy alkalmas az Isten-hit tudományos megalapozására, a vallás tudományos megújítására, amely ezután képes Isten-tudománnyá válni.” (- Jankovics Marcell: Kossuth- és Balázs Béla díjas razfilmrendező, grafikus, könyvillusztrátor, kultúrtörténész, író, politikus.)

Részlet a Pap Gábor által írt BEVEZETŐ-ből: „... A mű bővelkedik szállóige-értékű megállapításokban. Ezek a gondolatok időről időre felröppentek ugyan a körünkben, de szerves egésszé nemigen tudtak összeállni a fejünkben. Hiányzott a kötőanyag, a modern csillagászat, kozmológia, sőt kozmogónia, általában a természettudományok terén beszerezhető tudásanyag. Ezt pótolja most a számunkra Grandpierre Atilla könyve. És persze adott még ezen túl sokféle ajándékot, nem utolsó sorban önbizalmat, hogy jó úton járunk, és eddig még nem botlottunk túlságosan nagyot...”

A kötetben foglaltak az alábbi TARTALOM szerint követhetők nyomon:

ÚJRAÉLEDŐ VILÁGEGYETEM - Pap Gábor ajánló sorai;
ELŐSZÓ;
ELŐSZÓ AZ ÚJRAGONDOLT KIADÁSHOZ;
• 1. Természetes világszemlélet;
• 2. Az élet kozmikus viszonyokra alkalmas meghatározása;
• 3. A Nap élő természete;
• 4. Élet és Világegyetem;
• 5. A természettörvények és a Mindenség elméje;
• 6. A Világegyetem élő természete és a tudomány;
• 7. Ember és Világegyetem;

„Az „Élő világegyetem könyvével” nemcsak a Világegyetem élő természetét szeretném bemutatni, a józan ész, a szemléletes gondolkodás és a legújabb tudományos eredmények révén bizonyítani. Szeretném az élővilágtól gondolkodásban, lélekben túlságosan elszakadt, elidegenedett mai emberiség eredeti életerejét is feléleszteni. Jó lenne a Természet életerejével egylényegű eleven emberi életerőt visszavezetni kultúráink és társadalmaink vérkeringésébe. Szükségünk van a Világegyetem kozmikus-természeti-emberi életerejére a mai elembertelenedett társadalmak újra emberivé formálásához.”

„Az Élő Világegyetem Könyve” című ezen kiadványt a természet életereje, és az emberi életerő kapcsolatát jobban megismerni, az emberi eredeti életerőt ennek a kötetnek a segítségével is gondolatban feléleszteni kívánó olvasóink figyelmébe ajánljuk.

Szöveg: https://www.magyarmenedek.com/products/7893/Az_Elo_Vilagegyetem_Konyve_2012_-_Grandpierre_Attila.htm

Kölcsönözhető a Könyvtárban!

Ez a weboldal cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.